Skip to main content

Εσείς πότε αλατίζετε την μπριζόλα σας πριν, κατά την διάρκεια ή μετά το ψήσιμο;

  • 2 μέρες πριν: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Το αλάτι διεισδύει στο κρέας και στεγνώνει ελαφρά το εξωτερικό. Το κρέας θα διατηρήσει καλύτερα τους χυμούς του κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και θα τραγανιστεί στο εξωτερικό.

  • 4-5 ώρες πριν: ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ

Το αλάτι διεισδύει αργά στο κρέας: το εξωτερικό γίνεται ελαφρώς στεγνό. Το κρέας θα είναι πιο ζουμερό και το εξωτερικό θα τραγανιστεί πιο γρήγορα.

  • 1 ώρα πριν: ΚΑΛΟ

Tο αλάτι διαλύεται αργά και αρχίζει να διεισδύει ελαφρώς στο εσωτερικό του κρέατος. Οι περιοχές που έχουν εμποτιστεί με το αλάτι, θα έχουν πιο ζουμερό κρέας - αλλά μόνο οι περιοχές αυτές.

  • Λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια: ΑΣΚΟΠΟ

Το αλάτι δεν θα έχει το χρόνο να διαλυθεί ή να διεισδύσει στο κομμάτι του κρέατος. Το περισσότερο αλάτι θα απομακρυνθεί από το κρέας κατά το ψήσιμο.

  • Μετά: ΚΑΛΟ

Mε αυτόν τον τρόπο ξέρετε ακριβώς πόσο αλάτι υπάρχει στο κρέας. Το αλάτι παραμένει τραγανό και διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες.

 

Πηγή: "Secrets of the butcher", ARTHUR LE CAISNE