Ενημέρωση

Νέα και ανακοινώσεις της σχολής

1ος Διαγωνισμός Κρεοτεχνίας της ΙΣΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ

Σκοπός

Βασικός στόχος, ο καταναλωτής και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν την εξέλιξη του επαγγέλματος στο επίπεδο της Κρεοτεχνίας, ώστε να ωφεληθούν τόσο οι ίδιοι, όσο γενικότερα και ο ίδιος ο κλάδος. 

Κατηγορίες

Α) Γιορτινό Χριστουγεννιάτικο Παρασκεύασμα  (1 τεμάχιο 1200 με 1500γρ για 4 μερίδες)

Β) Γενικό Παρασκεύασμα (2 διαφορετικά παρασκευάσματα 4 μερίδων το καθένα. Για παράδειγμα το ένα παρασκεύασμα θα μπορούσε να είναι ένα χοιρινό κόντρα 1500γρ και το άλλο 4 μικρά roti των 300γρ το καθένα)

Ο διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει σε όποια κατηγορία θέλει ή και στις δύο.

Ο διαγωνιζόμενος δεν μπορεί να διαφημίσει καμιά άλλη εταιρία στον διαγωνισμό πέρα από την δικιά του επιχείρηση εφόσον έχει.

Διαγωνιζόμενοι

Ανοιχτή πρόσκληση μέσω διαδικτύου και άλλων μέσων. Προσδοκούμε σε 30 συμμετέχοντες.

Μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ασχολείται με το κρέας. Δϊνεται προτεραιότητα σε πιστοποιημένους κρεοπώλες από όλες τις σχολές εννοείται. 

Σε περίπτωση άνω των 30 συμμετοχών, αναγκαστικά θα γίνει κλήρωση.

Για όσους δεν κληρωθούν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ως επιλαχόντες.

  • Εγγραφές 06/10 μέχρι 26/10
  • Κλήρωση (εάν χρειαστεί) 29/10

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να προσέλθει στον χώρο με μέχρι 2 άτομα ως θεατές. Την προετοιμασία στον χώρο πρέπει να την κάνει μόνος.

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένος για χειρισμό κρέατος.

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό, παρακαλώ αποστείλατε την πρόθεση σας μαζί με φωτογραφία και τηλέφωνο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι 26/10. Καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καλό θα είναι να εγγραφείτε άμεσα. 

Διαγωνισμός

Ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να προετοιμαστεί εν μέρει με τα παρασκευάσματα στο χώρο του και να τα φέρει σχεδόν έτοιμα. Δηλαδή δεν θέλουμε να χάσει χρόνο με αποστέωση, απονεύρωση κτλ.

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να φέρει και από ένα τελείως έτοιμο παρασκεύασμα, το οποίο και θα δώσουμε για ψήσιμο από την αρχή προκειμένου να μην χάνουμε χρόνο. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φτιάξουν παρασκευάσματα τα οποία να μπορούν να ψηθούν έως 2 ώρες σε φούρνο. Πρέπει να μας δώσετε ακριβείς οδηγίες για το ψήσιμο ώστε να μην έχουμε προβλήματα. θα φροντίσουμε να εξυπηρετήσουμε την κάθε ανάγκη σας σε αυτό το κομμάτι. 

Μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε είδος κρέατος για κάθε παρασκεύασμα. Σχετικά με το αρνί, το χοιρινό και το κοτόπουλο προτείνουμε να είναι Ελλήνων παραγωγών. Εάν επιλέξει μοσχάρι δεν τίθεται θέμα προέλευσης.

Την ημέρα του διαγωνισμού θα έχει έως 60λεπτά στη διάθεσή του για να ετοιμάσει και να παρουσιάσει τα δημιουργήματά του μαζί με το αντίστοιχο ντεκόρ σε μια λευκή επιφάνεια 0,80εκ επί 0,60εκ.

Οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να αξιολογήσουν το κάθε παρασκεύασμα έως 7 λεπτά με οπτικό έλεγχο και ερωτήσεις προς τον διαγωνιζόμενο αλλά και με γευστική δοκιμή. 

Σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν 3 βραβεία. 

  • Ημερομηνία: 14/11/2021, 10:00 – 15:00
  • Τόπος: METROPOLITAN EXPO, Εκθεση FOODTECH

Αξιολόγηση

Θα αξιολογηθεί

  • Ιδέα – Δημιουργικότητα
  • Εκτέλεση – Αποδοτικότητα – Φύρες
  • Δυσκολία – Τεχνικές
  • Ντεκορ – Στήσιμο – Σκαλιέρες
  • Μαγειρική Αξιοποίηση

Κριτική Επιτροπή (με τυχαία σειρά)

  • Καραμαλέγκος Αντώνης (ΙΣΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ)
  • Λασκαρέλλης Νίκος (ΙΣΕΚ ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ) 
  • Χατζηγρηγορίου Ιωάννης (Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών)
  • Romain Le Boeuf, Meilleur Ouvrier de France. Γάλλος Κρεοπώλης
  • Λάζαρος Ράπτης, R n' D chef και σύμβουλος γαστρονομίας 
  • Μίλτος Καρούμπας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Παρακάτω δίνονται τα χρηματικά έπαθλα ανά κατηγορία.

Κατηγορία 1 – Γιορτινό

  1. 400
  2. 250
  3. 150

Κατηγορία 2 – Γενικό

  1. 400€
  2. 250€
  3. 150€

Επιπλέον θα υπάρχουν και έπαθλα από την Εταιρία Αφοί Σαρβανίδοι.

 

 


Copyright © 2024 Σχολή Κρέατος. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Σχεδίαση ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής