• Διάρκεια
    Σύνολικές ώρες σεμιναρίου
    16 ώρες
  • Κόστος
    Συνολικό κόστος σεμιναρίου
    180 €

Σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών που αποτελείται από 12 ώρες ασύγχρονης εξ ’αποστάσεως θεωρητικής και 4 ώρες πρακτικής κατάρτισης και απευθύνεται σε πωλητές τυριών – αλλαντικών σε υπεραγορά ή γκουρμέ κατάστημα, σεφ εστιατορίων (wine bar, bar restaurant, ουζερί), καθώς και κρεοτέχνες που ενδιαφέρονται να προσθέσουν πάγκο τυριών - αλλαντικών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργεί γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν σε ολόκληρο τον κύκλο των εδεσμάτων, από την παραγωγή έως την πώληση. Το συνολικό κόστος του Σεμιναρίου είναι 180€. Το Σεμινάριο περιλαμβάνει 2 βασικές κατηγορίες εδεσμάτων:

  • αλλαντικά,
  • τυροκομικά.

Η θεωρητική κατάρτιση αποτελείται από παρουσίαση του κάθε εδέσματος και περιλαμβάνει τα βασικά είδη, τις πιο γνωστές ετικέτες καθώς και οδηγό γευσιγνωσίας.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονται βίντεο παρουσίασης που αφορούν στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, στις διάφορες κοπές που εφαρμόζονται για την πώληση ή την παρουσίαση των εδεσμάτων, στο σωστό τύλιγμα, στη δημιουργία ποικιλίας-πλατό-συνδυασμοί με ποτά (κρασί, ουίσκι, τσίπουρο κλπ.) καθώς και στην παρουσίαση στο ψυγείο.

Η πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνει παρουσίαση και επίδειξη των εξής μηχανημάτων:

  • Κοπτικό μηχάνημα slicer (λύση, αρμολόγηση, καθαριότητα, ρύθμιση, ακόνισμα και επεξήγηση τρόπου κοπής).
  • Τυροτρίφτης (λύση, αρμολόγηση, καθαριότητα και επεξήγηση τρόπου κοπής).
  • Μηχάνημα σύρματος κοπής μαλακών τυριών (επεξήγηση τρόπου κοπής).
  • Μηχανή συσκευασίας κενού αέρος (vacuum) (επεξήγηση λειτουργίας και καθαρισμού).
Ο κάθε μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να κόψει ο ίδιος υπό τη παρακολούθηση του εκπαιδευτή μας: 
  • 10 φέτες προϊόν θερμικής επεξεργασίας (πάριζα).
  • 10 φέτες προϊόν ωρίμανσης από αυτοτελή τεμάχια κρέατος (προσούτο χοιρινό).
  • 10 φέτες προϊόν ωρίμανσης από λεπτοτεμαχισμένα κρέατα (σαλάμι αέρος σπηλιάς).
  • 10 φέτες τυρί για τοστ (edam).
  • 200gr μαλακό τυρί με τη μηχανή σύρματος (μανούρι).
  • 200gr φέτα Π.Ο.Π.
  • 200gr σκληρό τυρί (γραβιέρα), και στη συνέχεια να το τρίψει στον τρίφτη.
Εκτός από την κοπή ο κάθε μαθητής θα εκπαιδευτεί στον τρόπο συσκευασίας για το κάθε προϊόν ξεχωριστά όπου θα το εφαρμόσει ο ίδιος υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή μας.
 
*Το σεμινάριο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ
 

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.


Copyright © 2022 Σχολή Κρέατος. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Σχεδίαση ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής