Ενημέρωση

Νέα και ανακοινώσεις της σχολής
//Οι φυλές αμνοεριφίων στα χέρια των κρεοτεχνών//
Μετά την θετικότατη απήχηση που είχε ο πρώτος διαγωνισμός της Σχολής μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή ενός δεύτερου στην έκθεση FOOD EXPO, Κυριακή πρωί 13 Μαρτίου. Σε αυτόν το διαγωνισμό λοιπόν θέλουμε να αναδείξουμε τους Έλληνες παραγωγούς αμνοεριφίων. Θα δημιουργηθούν ομάδες παραγωγού - κρεοτέχνη όπου ο δεύτερος θα αναλάβει την αξιοποίηση και παρουσίαση κοπών σε ένα σφάγιο ελληνικών φυλών κατά προτίμηση όπως Καραγκούνικο, Καλαρύτικο, Καρύστου, Κοκοβίτικο, και άλλα..
 
Οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό:
 
Κάθε ομάδα αποτελείται από έναν κρεοτέχνη και έναν κτηνοτρόφο. Σε περίπτωση που ένας κτηνοτρόφος ή ένας κρεοτέχνης θέλει να συμμετέχει και δεν γνωρίζει το άλλο μέλος, μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε στην δημιουργία ομάδας. Δηλαδή, αν ένας κτηνοτρόφος θέλει να συμμετέχει αλλά δεν ξέρει κάποιον κρεοτέχνη, θα του βρούμε εμείς. 
 
Ο κτηνοτρόφος μπορεί να είναι ένα πρόσωπο ή μια ομάδα παραγωγών ή ένας συνεταιρισμός.
 
Το σφάγιο πρέπει να είναι αμνοερίφιο ηλικίας άνω των 3 μηνών και βάρους τουλάχιστον 16 κιλών. Η φυλή του σφαγίου πρέπει να μας γνωστοποιηθεί. Η φυλή κατά προτίμηση πρέπει να είναι ελληνική αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό καθώς πρωταρχικός στόχος μας είναι η ανάδειξη του παραγωγού.  
 
Κάθε κρεοτέχνης πρέπει να ετοιμάσει ένα παρασκεύασμα από την σπάλα Α/Ο για σιγανό μαγείρεμα και ένα δίσκο με τα παϊδάκια (από 6ο πλευρό έως και την νεφραμιά χωρίς το κιλότο).
Η μια σπάλα πρέπει να μας δοθεί από την προηγούμενη μέρα ώστε να ψηθεί, ενώ η άλλη θα παραμείνει προς επίδειξη. Τα παϊδάκια θα ψηθούν λίγο πριν το διαγωνισμό. Περισσότερες διευκρινίσεις για τα τεμάχια και το ψήσιμο θα δοθούν απευθείας στους διαγωνιζόμενους.
 
Κάθε παραγωγός πρέπει να μας ετοιμάσει μια παρουσίαση (powerpoint) για αυτόν, την μονάδα του και τα ζώα (σε αυτό μπορούμε να τον βοηθήσουμε εμείς). 
 
Η αξιολόγηση θα αφορά συνολικά την παρουσίαση του παραγωγού και της μονάδας , την οπτική παρουσίαση των κρεοτεχνημάτων και την γευστική δοκιμή των ψημένων. 
 
Κάθε ομάδα θα ωφεληθεί από δημοσιεύσεις σε περιοδικά, διαδίκτυο κτλ. Όλες οι ομάδες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.  
 
Οι αξιολογητές θα είναι 3 άτομα του κλάδου.
 
Συμμετοχές μέχρι 20/02. Προσδοκάμε σε 12 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Καλύτερα να δηλώσετε άμεσα καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις πρώτες 12 θέσεις.
 
Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όποιον παραγωγό ή συνεταιρισμό θέλει να συμμετάσχει να μας ενημερώσει προκειμένου να του δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες ή επεξηγήσεις.
 
Για αίτηση συμμετοχής, στείλτε emai με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2022 Σχολή Κρέατος. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Σχεδίαση ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής