Ενημέρωση

Νέα και ανακοινώσεις της σχολής

Μπιφτέκι: κιμάς με καρυκεύματα, λαχανικά, φρυγανιά κτλ

Burger: 100% κιμάς από διάφορα τεμἀχια κρέατος με διαφορετικές αναλογίες κρέατος λίπους, όπου το λίπος μπορεί να φθάσει και στο 30%. Κατά το ψήσιμο η πριν προσθέτεται αλάτι και ίσως πιπέρι. Χρησιμοποιείται κυρίως στο Hamburger, ανάμεσα σε δύο ψωμιά με κετσαπ, μαρούλι, κασέρι κτλ. 

Steak haché  (η πρωτότυπη εκδοχή) : 100% κρέας χοντροκομμένο μια φορά από ένα τεμάχιο κρέατος όπου το λίπος δεν υπερβαίνει το 10%. Κανονικά έχει οβαλ σχήμα. Προσομοιάζει μια μπριζόλα στην μαγειρική του αξιοποίηση. Το θεωρούμε ώς ένα εκλεκτό κομμάτι κρέας το οποίο το χοντροκόβουμε σε κιμά για κάποιον που δεν μπορεί να μασήσει μια μπριζόλα. Συνήθως προσθέτεται μόνο ένα επιπλέον υλικό κατά το μαγείρεμα το οποίο πρέπει να είναι και εκλεκτό όπως λάδι τρούφας ή αρωματικό πιπέρι ή κάποιο γευστικό τυρί. Σερβίρεται σε μερίδα και μπορεί να συνοδευτεί με την σάλτσα που γίνεται από το ψήσιμο του στο τηγάνι.

Πλέον το steak hache στην γαλλία χρησιμοποιείται και ως Burger. 

 

 


Copyright © 2021 Σχολή Κρέατος. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Σχεδίαση ΕΠΑΦΟΣ Συστήματα Πληροφορικής